Okul çağına kadar çocuklar kendilerine olan saygılarını geliştirirler.

Kendine saygı duyan bir çocuk yeni şeyleri denemek için kendine güvenir, yeni arkadaşlar edinir ve başarılı olur.

Kendine saygısı az olan bir çocuk bütün bu alanlarda zor anlar yaşar ve sizin yardımınıza gereksinim duyar.

Ne Yapabilirsiniz?200526635-003

• Çocuğunuza güvenip, bunu ona gösteriniz. Onu överek  olumlu geribildirimler verebilirsiniz.
  • Çocuğunuz başarısını sizin onun hakkındaki düşüncelerinizle ölçer. Çocuğunuzu, hata yapmanın gelişimin bir parçası olduğu konusunda rahatlatabilirsiniz.
  • Çok eleştirel davranmayınız. Bu onun güvenini zedeleyebilir.
  • Onu dikkatli bir biçimde dinleyebilirsiniz. Anladıklarınızı tekrar ederek, onun doğru anladığınıza emin olmasını sağlayarak, onu devam etmesi konusunda yüreklendirebilirsiniz.
  • Çocuklarınızın duygularına kulak verip onların duygularını ifade etmelerine izin verebilirsiniz.
  • Davranışları eleştirin, çocuğunuzu değil. Çok fazla eleştiri, çocuğunuzun kendini kötü bir insan olarak değerlendirmesine sebep olabilir. Eğer böyle devam ederse, çok zarar verici olabilir. Öfkelenme nedeninizin, yapılan davranış olduğunu belirtebilirsiniz.
  • Çocuğunuzun ilgilerine saygı duyabilirsiniz, size sıkıcı gelse bile. Çocuğunuzun belirttiği korkuları ya da güvensizlikleri önemsiz gelse bile dikkatle dinleyin.

“ MUTLU ÇOCUK, MUTLU AİLE, MUTLU ÖĞRETMEN, MUTLU OKUL”