Okulumuz ilk olarak 1999 yılı’nda Balçova’da açılmıştır. Kurumumuz 350 m2 arsa üzerinde inşa edilmiş olup, 5 Derslik, 1 Tiyatro Salonu,1 Mutfak,1 Branş Salonu,1 Evcilik Aktivite Salonu,1 Uyku Odası,3 WC ve 1 Büyük Oyun Bahçesi'nden oluşmaktadır.

Okulumuzda tam gün ve yarım gün olmak üzere ikili eğitim sistemi uygulanmaktadır.
Eğitim sistemimiz Montesorri, Çoklu Zeka, Farklı Düşünme Etkinlikleri, Proje Çalışmaları, Değerler Eğitimi ve Yaratıcı Drama'yı içine alacak şekilde oluşturularak çocuklarımızın gelişimlerini desteklemeyi hedeflemiştir.

Bu eğitim sistemlerinin edinimi ile çocuklarımızın yeteneklerini keşfedip, geliştirebilecekleri olanakları sağlayan bir eğitim hedeflemekteyiz.

Eğitim sistemimiz ile öğrenciler sistemli gözlemlere Ne, Nasıl, Niçin gibi sorular yoluyla araştırmaya, kendini ifade etmeye, iletişim kurmaya, ürün ortaya koymaya yönlendirilirler.
Okulumuz hızla değişen dünyaya olumlu bir biçimde uyum sağlayabilecek, Atatürk İlke ve Devrimlerine sahip çıkan, sağlıklı, aktif ve yaratıcı bireylerin yetiştirilmesini amaçlamaktadır.
Özel Balçova AKD KIDS Anaokulu optimum koşulları hazırlayarak çocuklarımızı geleceğe güvenle kazandırmayı amaç edinmiştir.
Özel Balçova AKD KIDS Anaokulu olarak soru soran, merak eden, araştıran, sağlıklı, mutlu, geleceğe güvenle bakan çocuklar yetiştirmeyi benimsiyor ve vaat ediyoruz.